Fysio Flow

Hvad?

Fysio Flow er en træningsform udviklet i Danmark, hvor der arbejdes med kroppens bindevæv – kroppens fascier – med det formål at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem.
Inde under huden ligger kroppens mange lag af fascier, der ligger som beskyttende hinder ligger rundt om alle muskler og nøje organiseret ind omkring de enkelte muskelfibre, blodåre og organer. Så nærmest en slags våddragt mellem hud og muskler.

Alt i alt har glidet mellem disse lag hvor væv møder andet væv – kaldet for “sliding gliding system” en stor betydning for vores bevægelighed.
Ved inaktivitet, stress og stillesiddende arbejde nedsættes glidet mellem de forskellige lag, den fascielle våddragt bliver stiv og tør og bliver vanskeligere at bevæge.
Fysio Flow handler om at stimulere glidet mellem de forskellige lag, at gøre fascien varm, eftergivelig og bevægelig, og samtidigt stimulere kroppens ro – og hvilesystem.

Hvordan?

Fysio Flow introducere en træningsform, der aktiverer deltagernes ro- og hvilesystem og påvirker kroppens  samlede bevægelighed.

Rent praktisk foregår Fysio Flow træning sådan, at vi varmer vævet og fascierne op gennem bløde bevægelser og naturlige sving. Hvorefter der arbejdes med små bouncende bevægelser i aktive dynamiske stræk  for hele kroppen med tanke på de lange myofascielle kæder. Afslutningsvis er der en kort afspænding.

Fysio Flow kan bruges som holdundervisning, individuel træning og hjemmeøvelser.
Der kan oprettes deciderede Fysio Flow hold og implementeres på allerede eksisterende hold.