MediYoga

Mediyoga er terapeutisk yoga baseret på forskning og udviklet i samarbejde med det svenske sundhedsvæsen.

Moderne lægevidenskab og urgamle, holistiske redskaber bliver forenet i Mediyoga for at støtte vores egen heling.

MediYoga arbejder på det fysiske, mentale og emotionelle plan gennem blide øvelser og meditationer, som alle kan lave.

MediYoga omfatter rigtig mange forskellige yogaprogrammer og meditationer, som kan benyttes ved rehabilitering af grupper med forskellige behov, f.eks astmatikere,stress påvirkede, udbrændte, personer med forskellige rygproblemer, søvnforstyrrelser, Parkinson, migræne osv.
Samtidig kan de skræddersys til individuelle specifikke og specielle behov. Fysiske øvelser og stillinger bliver kombineret med åndedræts- og koncentration teknikker. Korte, enkle yogaprogrammer bliver kombineret med dybtvirkende meditationer for derefter – som én integreret helhed – at skabe specifikke terapeutiske virkninger og ud fra yogaens grundlæggende intention skabe en dyb, direkte energimæssig balance på alle plan. Samtlige øvelser bliver altid gjort ud fra den enkelte persons evner og kapacitet. Også meget udmattede og kronisk syge personer kan deltage i MediYoga.
Det unikke ved MediYoga er, at denne yogaform er udviklet til at være teapeutisk, at der foreligger forskning, som tydeligt viser, at MediYoga fungerer, og at alle instruktører og teapeuter har grundlæggende medicinske kompetencer.

Sådan foregår det:

MediYoga går både bag om og videre end de symptomer, som personen udviser, og fokuserer på underliggende ubalancer  og kroppens egen evne til selvheling.
MediYoga- programmerne består af bevidst åndedrætstræning, enkle kropsøvelser, der tilpasses i forhold til deltagernens formåen, afspænding og meditation. Blide øvelser som laves en af gangen eller i sekvenser med 4- 8 øvelser.

Hvem kan lave øvelserne:

Alle kan deltage i MediYoga programmerne. Vi har lavet yoga både for halvstore børn og ældre i 90-års alderen, som har kunnet følge programmerne. Personer med migræne, Parkinson, MS, svære rygproblemer og reumatisme, cystisk fibrose, høre- og synshandicappede m.fl. er blevet introduceret til MediYoga med gode resultater.
Alle øvelserne kan tilpasses så de også kan udføres på stol /kørestol.